Dítě a půlka stanu

Potomci někdy překypují chytrostí.

Nejhorší stádium v životě člověka nastane, když si dítě uvědomí, že je naprosto dospělé, samostatné, všeznalé a všeho schopné. Důsledky tohoto vývoje se sice označují jako puberta, někdy ale přetrvávají zatraceně dlouho a projeví se i zcela nečekaně.

Tak včera Mladší odjela na školní výlet, na který se sbalila s bohorovným klidem a rutinou Hanzelky se Zikmundem a Bartošky s Donutilem zároveň. Že by se obtěžovala konzultovat vybavení s těmi senilními osobami, co ji jen živí, o tom nemohlo být ani řeči. Ještě by měli nějaké hloupé řeči, jako že vybavení, které se delší dobu nepoužívalo, je dobré zkontrolovat, vyklepat z něj mrtvé myši a pavouky a podobně.

Překvapení se dostavilo v kempu, kde zjistila, že v tašce se stanem je jen jeho část – vnitřní stan, tyče a kolíky. Tropiko se jaksi nekonalo. S ohledem na hlášené přívalové deště si spánek pod širákem ani pod slaboučkou lněnou či jakou tkaninou neriskla a vyjednala nocleh u nejbližších spolužáků. Ještěže profesoři už nejsou, co bývali za mladších časů, kdy střežení pohlavní segregace byl hlavní úkol přítomných pedagogů (hned po střežení segregace studentů a piva).

Podnikli jsme doma pátrací akci s nulovým výsledkem – tropiko prostě není. Vzhledem k tomu, že vylučujeme, že by ho myši sežraly beze zbytku a evidentně chutnější vnitřní stan nechaly netknutý, je evidentní, že za chybějící díl nemůže živočišný škůdce, ale někdo, kdo ho někde zapomněl. Bohužel jsme zapomněli, kdo ho kde mohl zapomenout.

Naštěstí školní výlet je jen krátkou epizodou v životě. Příště třeba Mladší dojde, že opuštění domova a svých starých rodičů je třeba připravovat trochu pečlivěji.

Příspěvek byl publikován v rubrice tak jde život a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Dítě a půlka stanu

  1. No, když nekontroluje dítě, dá se to pochopit. Když ale nekontroluje dospělý, je to na pováženou. My takhle odjeli stanovat na Pálavu (z Prahy) a na místě jsme zjistili, že stanu půlka chybí. Bylo jedenáct v noci a dceři bylo 14 měsíců.-)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *