Sváteční odpoledne

s atmosférou

Jak jsem včera slíbil, tak jsem i učinil. Důvodů bylo nakonec víc. Naštěstí byl v hospodě přítomen Míra.

Po obědě jsme vyrazili s Berkou, Kapitánem a Ájou. V hospodě U přívozu už věděli, že budu chtít Rádlera, a znali složení. Vzduch dnes jen hladil, stejně tak i slunce a řeka byla jak kocour s lesklou srstí, rozvalený v křovinách. Kanoisté rozbíjeli odraz oblohy do stříbných vlnek a klouzali po ní hladce a bez námahy jako kapka vody po skle.

Vymotali jsme se z hustého příměstského provozu a po polních silničkách zamířili do lesů. Tam se k pocitu příjemného dotyku přidala ještě kořeněná vůně a šelestivé lesní ticho. Projeli jsme až na Lesní koupaliště s příjemně ospalou atmosférou a usadili se k večeři na terase. Mezitím se setmělo a cesta nás vyplivla přímo do rozsvícených čtyřproudovek, plných spěchajících aut. Čím větší šířka asfaltu, tím víc lidí chvátá. Někdo z velké dálky, někdo třeba jen přes dvě ulice. Propletli jsem se městem a zamířili na naši periférii.

50 km, průměr nestál za řeč.

Příspěvek byl publikován v rubrice do rána toulám... a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

2 komentáře u „Sváteční odpoledne

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *