Chce to delší dovolenou

na dobyvatelskou cestu.

Asi vás budu, milí blogoobserveři, muset opustit na delší dobu. Chci si totiž taky zajistit své místo na slunci, tedy co to plácám, pod ledem.

Rusové vyslali ponorku do oblasti severního pólu, aby tam umístila titanovou ruskou vlajku. Dělají si na to území nárok, protože je z geomorfologického hlediska pokračováním ruské pevniny.

Kanadský premiér se chystá do Arktidy hned na tři dny. Možná se nebude potápět, asi kanadskou vlajku jen shodí z lodi, ale rozhodně tím míní dát najevo, že Kanada jen tak neustoupí.

Na tohle území si dělají dále nárok Spojené státy, Norsko, Dánsko a kdovíkdo ještě.

Kdo chvíli stál a nezapíchnul vlajku, už pomalu nemá, kam by se posadil. Dokonce u nás na písáku už je jen poslední volný ostrov! Ale hurá, znamení to, že se vrací romantická doba conquisty, pirátů z Karibiku, lovu na otroky a nejspíš i inkvizice. Konečně zas poteče krev a chlap bude ten s těžším mečem, ne ten s květovanější kravatou!

Omluvte mě, jdu se podívat po hradech a zámcích po nějakém větším brnění (trochu jsem proti rytířům rozměrnější, měřeno od země po hlavu i kolem pupku), do sběrných surovin po šipkách kalených a do nejbližšího přístavu po nějaké pěkné plachetnici!

Příspěvek byl publikován v rubrice skoro jako život a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

5 komentářů u „Chce to delší dovolenou

  1. Zatímco ostatní spouštějí furiantsky vlajky, my bychom měli cestovat po světě a všude zplodit pár stovek echt českých Švejků a rozložit všechny ty mocenské choutky zevnitř… kdo jde do toho? V zájmu míru a dobré míry!! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *