Večeřím, co si najdu.
Pozor, to není řetězovka, spam ani hoax!
Vyrovnat si suroviny hezky na prkénko, ukrajovat a uždibovat, to je ten nejlepší způsob večeře. Žádné cinkání porcelánu, drhnutí o plech nebo šustění mastného papíru. Jedině pravý a neupravený přírodní podklad vyvolá tu správnou chuť k jídlu.
Po návratu z fabriky otevírám s nadějí v očích ledničku a hledám vhodné suroviny. Čím víc, tím líp. Dva druhy uzenin, tři druhy sýrů, dvojí uzenina, aby se neřeklo, tak taky neco zeleného. Máslo nejraději pomazánkové z Babičkova, rohlíky celozrnné (dnes to nějak nevyšlo) a navrch kapku čaje se žlutou visačkou. Majonéza nebo dresink neuškodí, ale není podmínkou (příliš se do prkénka vsakuje, stejně jako kečup).
I Buflíka to prostírání někdy přiláká a loudí. Dnes zalezl pod stůl a začal vydávat dávivé zvuky. Jentaktak jsem ho stihnul vyhnat na zahradu. Že by ta niva byla uleželá příliš?
Nechci nikomu vnucovat, že je to zdravá večeře, ale já si nechám chutnat 🙂
Můj člověkTenhle způsob večere miluju a dělám to úplně stejně – sem tam si něco ukrojit na prkýnku, tu něco přikousnout 🙂 — nejlepší to je při opravdu pozdní večeři, když dům ztichne a všichni spí…
Chybí Ti tamolomoucké tvarůžky, co vlastně z Holomóca ani nésú
vypada to velice chutne a vabne :o))
Mňam, Mňam, tak to bych si taky s chutí dala.
Koukám, že dbáš i na barevné vyvážení:)
U nás se říká:
“Pij to, máš to už jak Lipton!” (myslí se pivo)
No jo no, jiný kraj, jiný mrav:-), u nás v Nefunkčnově jsme měli dneska čerstvou domácí tlačenku a čerstvým chlebem,oboje přivezl Filip čerstvě a funkčně z hospody:-))
Mod., taková je nejlepší, co vypadá že se každou chvíli rozběhne 🙂
Co ale teda skutečně obdivuju, je ta prázdná kuchyňská deska:-), v každé z mých kuchyní by sis musel ty housky opřít o nějaký další předmět:-))
Nojono, ta Niva už to měla za sebou určitě koncem minulého roku:-)) a ten sousední sýr a šunka taky nevypadají moc vesele, co?:-))