Cosi na nosi

vyrazilo

Byla jednou jedna ježibaba, měla na nose bradavici, na té bradavici menší bradavici, na ní ještě menší bradavici, na ní chlup, na chlupu blechu, na bleše DDT. Tak nějak to říkal Ivan Mládek ve své verzi pohádky o perníkové chaloupce.

Neudělala se mi na nose bradavice, ale flek. Nejdřív jsem ho měl za nepravidelnou pigmentaci, posléze jsem usoudil, že už je čas na stařecké jaterní sqvrny. Flek nic nedělal, jen si tak hověl a nesnažil se nijak zviditelňovat. Asi nebyl členem žádné menšiny ani nátlakové skupiny. Určitě ne, protože netlačil. Moudrý vzhled patriarchy ale vyžaduje víc než jeden flíček. V jeho okolí se nerýsuje žádná potencionálně zakrývající vráska. Takže esteticky mírně na závadu, ale kdo by se s takovou prkotinou zlobil.

Nicméně i přehlížení má své meze a ten punťa už toho měl asi dost, rozhodl se projevit se manifestačně. Neměl ale kde. Před Úřadem vlády jsem se vyskytl asi jednou v životě. Před vstupy do jiných úřadů mezi manifestanty oblíbených se vyskytuji občas, ale poslední dobou nějak nebyla příležitost. Počkal proto na den celostátní stávky, 24.6.2008, a začaly se z něj odlupovat malinkaté transparenty. Protože mám už někdy problém i s novinovými titulky, nezachytil jsem na nich žádné sdělení. Možná tam stálo "Přestaň už tu držku vystrkovat na slunce a opaluj si radši bříško!"

To loupání mě trochu vyděsilo, i když proti loupání v kříži (znám z vyprávění mnohem starších generací) to byla sranda. Navíc se oloupaná kůže nejen neztenčila, ale naopak ztloustla a začala vyrábět hrb. Jo, melanom, to je svinstvo, říká se…

Sice si už delší dobu slibujeme návštěvu s kamarádem Kožakem, který by jistě odborně zasáhl, ale mám ho přece jen trochu z ruky, dobré dvě hodiny jízdy, tedy na kole. Vyrazil jsem tedy radši jinam, čtyři minuty pěšky, ale i tam mi poskytli vlídnou péči a několik latinských slov.

Tak prý mám seberrhoickou kerratózu se vzhledem verruky (nějaké r jsem si tam přidal, aby to znělo dostatečně hrrůzostrrašně) a po rozpáraných zubech a očích budu své čtenáře strašit rozpáraným rypákem!

Příspěvek byl publikován v rubrice tak jde život a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Cosi na nosi

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..