Astrologie

nutně potřebuje vylepšit.

Astrologie je naprosto dokonalý vědecký obor, jehož tvůrčí a imaginativní přístup vychází z naprosto přesných údajů o oběhu vesmírných těles. Ale pak se pár chlapů sejde v Praze a domluví se, že jen tak mírnyx týrnyx zruší Pluto. A kdovíco nám zruší za chvíli, třeba Venuši. Dovedete si to představit, ty důsledky? Všechno špatně! Musí se předělat všechny horoskopy! S fatálními důsledky!

Člověk, kterému vycházelo, že je asertivní trouba, se náhle při nové konstalaci stane arogantním intelektuálem. Z bývalé umělecky nadané hédoničky se rázem stane zapšklá mamina se sklonem k atomové fyzice. Člověk, který měl vyhrát v loterii, náhle pocítí nutkání nenávidět vysoké osoby. Vášnivý majitel psa opustí svého miláčka a věnuje se sbírání posmrkaných kapesníků.

Co s tím? Je nutno toto odvětví zásadně modernizovat. Je s podivem, že žádného astrologa ještě asi nenapadlo zaklonit hlavu a podívat se nahoru. Měsíc je mnohem větší, než všechny ty ušmudlané hvězdičky, a když dokáže zvednout hladinu moře dvakrát denně o několik metrů, zvládne hravě i působení na lidské povahy a průběh událostí.

Moje reformovaná astrologie si vystačí s fázemi Měsíce a jeho výškou nad obzorem.

Je-li Měsíc v úplňku a na obloze v noci, je vhodná doba k navštěvování hospod a jiných zábavních podniků. Cestou domů vám má kdo posvítit, i když selžou pouliční lampy.

Nov je nakloněn erotickým dobrodružstvím. Když to nepůjde, můžete se v černé noci snadno vytratit, nechat nahradit kamarádem nebo mu naopak vyfouknout jeho pozice.

Dorůstá-li, vezměte si větší sako, sukni nebo si povolte opasek. Všechno bude větší! I trpaslíci!

Nejhorší je, když měsíc couvá. Jediná úspěšná činnost v té době je zajíždění do řady stojících aut pozpátku.

Nojo, ale to by se pak se všichni astrologové mohli jít bodnout. Což měli stejně už dávno udělat. V čele s tím, co střílí v letadlech do podlahy.

Příspěvek byl publikován v rubrice skoro jako život a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Astrologie

  1. Mnohlavně, aby se nesešel nějaký vrchno konsil a nerozhodl, že den má od 1.1. 12 hodin, to už bych pak opravdu, ale opravdu nestíhala:((

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *