Likvidace želviček

Totální a nevratná.

Včera proběhla v naší fabrice, kam denně jezdím utahovat šrouby, naprostá, totální, neodvratná a nemilosrdná likvidace želviček.

Je mi po nich smutno. Krčily se v trávě, některé byly na dlažbě, některé v bahně. Nebyly příliš pohledné, většinou zasmušile šedé, ale poctivě plnily svůj úkol po řadu týdnů. Tvořily pevně spojenou řadu, ne přímku jak podle pravítka, ale ladnou křivku mezi strohými budovami.

Suroví likvidátoři přijeli vybaveni těžkou technikou. Co kdyby se želvičky bránily a nechtěly opustit svá vysezená místa?

Je naprosto skandální, že k akci nebyl povolán žádný zoolog, veterinář ani zvířecí psycholog, ani Ace Ventura.

Proti hrubé síle bagrů a nakladačů byly želvičky bezmocné. Nedaly se ale lehce. Dynamit nakonec použit nebyl, ale stejně se jejich vyjmutí z místa neobešlo bez skřípání, drhnutí a odletujících jisker.

Kolem chodily desítky, možná stovky lidí, zaměstnaců, obchodních partnerů, návštěv. Je to neuvěřitelné, ale nikdo se nevzmohl na jediný protest, nikdo nezalomil rukama, ani slzu neuronil.

Dokonce ani kolem procházející studenti bezohledné likvidaci vůbec nevěnovali pozornost. Ani těm nejcitlivějším duším a ekologickým cítěním nepřišlo na mysl, připoutat se k želvičkám řetězy, vytvořit živou hradbu, namalovat si transparenty s nápisy "Ruce pryč od našich želviček!!!" nebo "Dnes želvičky, zítra my???" anebo aspoň obejít s kasičkou přilehlé křižovatky a vybrat peníze na jejich důstojný transport a uložení. Ani ta mladá generace už nemá to slitování.

Jediný, kdo celou akci na věky zaznamenal, byl pan Dozor Stavební. Napsal si stroze do deníku: "28.11.2006 po ukončení betonáže základů zastaveno čerpání podzemní vody a odstraněno potrubí včetně dočasných betonových fixačních prvků."

Příspěvek byl publikován v rubrice skoro jako život a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

3 komentáře u „Likvidace želviček

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *