Rakev vztyč!

Vypadá to jako vojenský povel, ale doma platí "velím si sám".

Ne, nechystám se ještě na poslední věci člověka, hodlám tu ještě chvíli otravovat. Dnes ale došla řada na přechod z letní na zimní variantu, pokud se autové zahrádky týče (i když počasí žádalo spíš opačný postup) a bylo nutno sundat ze střešních nosičů držáky na kola, aby je mohla nahradit rakev na lyže.

Starší se totiž chovala přesně podle hesla "Das ganze tschechische Volk ist eine Simulantenbande", anóbrž přišla kolem třetí hodiny z plesu, zaskuhrala něco o bolesti v krku, rozložila si peřiny v obýváku před televizí, načež ve čtyři hodiny odpoledne zázračně obživla, zmocnila se klíče od auta a vyrazila s Mladší nabrat kamarády a na noční lyžování. Jo, síla psychiky je obrovsky léčivá.

Po této konverzi vybavení jsem se dnes musel věnovat údržbě dalších dopravních prostředků, protože se pode mnou poslední dobou zadní kolo podezřele vlnilo. Otočil jsem bycikl na řidítka a chvíli přemýšlel, jak dlouho mě ta půlka neprasklých drátů ještě uveze. Protože ale občas někomu neprozřetelně slíbím, že na sebe budu dávat pozor, změknul jsem a dráty vyměnil. Taktéž jsem v předtuše blížících se dlouhých víkendových vyjížděk spravil svoje druhé kolo, už asi tři týdny píchlé.

Došlo i na kratší výlet k Rohatému potoku, kde jsem se chvíli kochal jak postarší dáma v prázdném butiku, pak jsem si vybral jeden pilník, šroubovák a záchodové těsnění a mazal domů.

Příspěvek byl publikován v rubrice tak jde život a jeho autorem je rowdy. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

4 komentáře u „Rakev vztyč!

  1. Neumím si představit čím se jako kochá postarší dáma, když butik už je prázdný ?! Kolo mi zarezlo ve sklepě na bývalé adrese , ale špice mělo ještě (skoro) všechny … 🙂

  2. Jak ty dráty vyměníš, změní se ti bycikl na bicykl a bude všechno v pohodě. Ale povel “rakev vztyč”, ten by měl vejít do dějin!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..